Campioni Speciali: Fotbalul ca forță de unire și incluziune în Alba Iulia

În lumea vibrantă a sportului și incluziunii, #CampioniSpeciali se distinge ca un proiect exemplar inițiat de noi, CTC Print, o unitate protejată cu angajați dedicati, unii dintre ei fiind chiar parte integrantă a acestui proiect inovator. Această inițiativă a luat naștere dintr-o nevoie profundă de a face mai mult pentru angajații cu nevoi speciale și pentru tinerii asemenea lor. Observând potențialul și pasiunea acestor oameni remarcabili, am simțit că este momentul să construim nu doar o echipă de fotbal, ci o comunitate întreagă care să încurajeze ambiția, perseverența și, mai presus de toate, să demonstreze că abilitățile lor nu cunosc limite. ACS Optimum Alba Iulia au zis da inițiativei noastre și așa a început un greu și frumos drum.

Un spațiu dedicat incluziunii

#CampioniSpeciali nu este doar o echipă de fotbal, ci și un spațiu terapeutic și sportiv special creat pentru a susține diferitele nevoi ale copiilor și tinerilor cu dizabilități din județul Alba. Aici, ei nu doar joacă fotbal, ci și descoperă că abilitățile lor nu au limite, iar fiecare zi reprezintă o nouă oportunitate de a se afirma în societate.

Cu antrenori dedicați și un psiholog cu experiență vastă, #CampioniSpeciali oferă mai mult decât doar antrenamente sportive. Ei oferă sprijin emoțional și îndrumare, construind nu doar atleți talentați, ci și persoane încrezătoare și motivate.

Cifrele nevoilor speciale

Conform raportului de activitate pe 2021 al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba, care evidențiază starea actuală a nevoilor speciale în județul Alba, cifrele vorbesc despre o realitate complexă și provocatoare. Aproximativ 1957 de copii din această zonă sunt încadrați într-un grad de handicap, reprezentând o nevoie crescută de sprijin și inițiative precum #CampioniSpeciali.

În contextul acestei realități, proiectul inițiat de noi și echipa #CampioniSpeciali devine crucial pentru a adresa aceste nevoi. Prin concentrarea eforturilor pe sport și incluziune, nu doar că oferim un răspuns la cifre, ci și aducem un zâmbet pe fețele tinerilor cu dizabilități, demonstrând că fiecare individ are un potențial unic care poate fi valorificat în cadrul comunității.

Este important de menționat că aceste cifre sunt doar un început, iar nevoile pot varia de la caz la caz. În acest sens, proiectul #CampioniSpeciali nu este doar o inițiativă sportivă, ci și un efort continuu de a identifica și răspunde la nevoile individuale ale tinerilor cu dizabilități, oferindu-le șansa de a se dezvolta într-un mediu incluziv și de sprijin.

Această abordare personalizată subliniază importanța proiectelor sociale care nu numai că răspund cifrelor și statisticilor, dar și își adaptează strategiile pentru a îmbrățișa diversitatea și complexitatea nevoilor umane.

Recunoașterea prin voluntariat

De Ziua Internațională a Voluntariatului, proiectul #CampioniSpeciali a fost distins cu Premiul 1 la secțiunea “Proiectul de Voluntariat al Anului în Domeniul Corporativ” în cadrul Galei Voluntarilor Alba Iulia 2023. Această recunoaștere nu este doar o apreciere a eforturilor depuse, ci și un semn al importanței și impactului pe care îl are asupra comunității.

#CampioniSpeciali nu ar fi posibil fără parteneriatul cu ACS Optimum Alba Iulia și dedicarea extraordinară a voluntarilor. Proiectul continuă să aducă bucurie și speranță în inimile tinerilor cu nevoi speciale, iar mulțumirile merg către toți cei implicați în acest proiect minunat.

În plus față de dedicarea către proiectul #CampioniSpeciali, la CTC Print suntem o unitate protejată, și oferim locuri de muncă angajaților cu dizabilități. Aici, unii dintre acești angajați talentați și dedicați nu doar că fac parte din proiectul #CampioniSpeciali, dar sunt și motorul care pune în mișcare inițiativele CTC Print. Dacă doriți să vă implicați sau să aflați mai multe detalii despre proiectul #CampioniSpeciali sau despre angajarea la CTC Print, nu ezitați să ne contactați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide Coșul meu
Închide Favorite
Vizualizate Recent Close

Închide
Categorii